΄΄ ΝΕΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ ΄΄ από τον ΜΙΧΑ Χρήστο του Ευάγγελου

΄΄ ΝΕΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ ΄΄  από τον ΜΙΧΑ Χρήστο του Ευάγγελου

 

 

Κρούσμα Ρατσιστικής Βίας στα Σκούρτα

 

Η στήλη πληροφορήθηκεπριν λίγες ημέρες , ότι άγνωστα άτομα , έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους ,φορώντας  κουκούλες  τύπουFULL FACE,  , νυκτερινές ώρες , στα Σκούρτα Βοιωτίας , εισέβαλαν σε κατοικία που διέμεναν αλλοδαποί υπήκοοι ,   τους επιτέθηκαν  με ξύλα και ρόπαλα  , προξενώντας τους απρόκλητα , σωματικές βλάβες .

Μάλιστα οι Αλλοδαποί , κατά πληροφορίες , μετέβησαν σε Νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής,  όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και νοσηλεύτηκαν .

Το γεγονός αυτό , είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για την περιοχή μας  και χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερα για την υπόθεση και για τα ΄΄κίνητρα΄΄  των δραστών , επειδή καταφανέστατα αυτό ως συμβάν , φέρει χαρακτηριστικά  Ρατσιστικής βίας ,   οφείλουμε σαν τοπική κοινωνία να το καταδικάσουμε .

Όποιος δεν το βλέπει (ή δεν θέλει να το δει έτσι ) ,  διευκολύνει την εξάπλωση αυτούτου φαινομένου , το οποίο αν συνεχιστεί ,  θα έχει εκατέρωθεν   απρόβλεπτες και σίγουρα δυσάρεστες συνέπειες..

Τέτοιες πράξεις βίας , αυτοδικίας  , ρατσισμού  και βαρβαρότητας …… , μακριά από την περιοχή μας .

Είναι σαν να ρίχνουμε λάδι στην φωτιά , με τέτοιες πράξεις ακρότητας ,  σε μία κοινωνία ,  έτοιμη να εκραγεί από μόνη της…… .