Πούτιν απορεί γιατί οι Ρώσοι επενδύουν στην Ελλάδα και όχι στην πατρίδα τους
   
Ο Πούτιν απορεί γιατί οι Ρώσοι επενδύουν στην Ελλάδα και όχι στην πατρίδα τους
Σε μία συνέντευξη τύπου για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, στην πόλη Ροστώφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την απορία γιατί οι Ρώσοι επιχειρηματίες προτιμούν να επενδύουν τα κεφάλαια τους στην Ελλάδα, αντί για τη Ρωσία. Ο ίδιος δήλωσε έκπληξη για το γεγονός ότι έγιναν πρόσφατα σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Αναγνώρισε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται πολύ κοντά σε πολιτιστικό επίπεδο, αλλά ανησυχεί επειδή η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα χαρακτήρισε τη χώρα μας ως καθαρά προβληματική για επενδύσεις, και αναρωτήθηκε τι έχουμε εμείς, που οι Ρώσοι επενδυτές δεν μπορούν να βρουν στην ίδια τους τη χώρα.
Ως παράδειγμα ανέφερε την πόλη Ροστώφ και την ευρύτερη περιοχή αυτής, όπου υπάρχει συστηματική υποστήριξη επιχειρήσεων, μεγάλων και μικρομεσαίων, ειδικά στο χώρο της αγροτικής παραγωγής και της βιομηχανίας τροφίμων.
Παραδέχτηκε παρ’όλα αυτά, ότι στις συγκεκριμένες περιοχές της Ρωσίας, οι εργαζόμενοι παραπονούνται για γραφειοκρατικά εμπόδια, τεράστιους τόκους πίστωσης, και άλλα σοβαρά προβλήματα σχετικά με την πρόσβαση σε μηχανικές υποδομές.